Navigare rapidă
- Care sunt cotele de pariuri?
- Cum să citiți cotele de pariuri?
- Cum funcționează cotele de pariuri?
- ✅ Cum funcționează cotele britanice sau fracționale?
- ✅ Cum funcționează cotele europene sau zecimale?
- ✅ Cum funcționează cotele American sau Money Line?
- ✅ Care sunt cotele de la 7 la 2?
- ✅ Ce înseamnă +200 pentru cote?
- ✅ Cum funcționează plus/minus în pariurile sportive?
- ✅ Ce înseamnă când șansele sunt negative?
- ✅ Care sunt cotele Vegas?
- Calcularea cotelor de pariere
- Concluzie
- FAQ
Dacă doriți să plasați pariuri cu ochii deschiși, astfel încât acestea să poată îndeplini așteptările dvs., ar trebui să înțelegeți procesul în cele mai fine detalii. Unul dintre cele mai importante și, în același timp, cele mai confuze aspecte din această activitate este cotele de pariuri. Este important să știți ce înseamnă și cum funcționează pentru a vă maximiza potențialul de câștig și a evita să faceți greșeli prostești.
Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cotele de pariere, tipurile majore și cum să le calculați.
Care sunt cotele de pariuri?
Cotele de pariere sunt parametri care arată cât va câștiga un parior dacă pariază 100 USD pe rezultat. Puteți găsi o scurtă definiție în glosarul nostru . Așadar, vă puteți calcula câștigul prin corelarea cotelor cu suma pariului dvs. Structura cotelor nu va diferi atunci când discutați despre diferite tipuri de sporturi, de exemplu, cotele de fotbal, cotele de pariuri la box sau cotele de hochei pe gheață, toate folosesc același concept de bază. Indiferent dacă preferați spread-urile sau totalurile, casele de pariuri vor reprezenta cotele, spunând cât vor plăti dacă ghiciți rezultatul evenimentului.

Acestea sunt cotele britanice (cote fracționare), cotele europene (cote zecimale) și, în final, cotele americane (sau americane), cunoscute și sub denumirea de cote Moneyline . Aceste versiuni sunt construite în felul lor particular și ar trebui interpretate diferit. Să studiem fiecare tip.
Ce este probabilitatea?
În primul rând, ar trebui să știi ce este probabilitatea. Arta pariurilor constă în prezicerea precisă a finalului jocului, luând în considerare numeroși factori de impact și înțelegând sportul în ansamblu. Dacă presupunerile tale sunt corecte, vei câștiga și vei primi câștigul.
Este clar că poți prezice mai multe rezultate pentru orice joc sau eveniment sportiv. Cel mai simplu exemplu de calcul al probabilității este o ipoteză la aruncarea unei monede. Poți să iei o monedă și să o arunci. Dar înainte de a prezice, primești cap sau coadă. Probabilitatea fiecărui rezultat este de 50%, ceea ce înseamnă că, dacă împărțim unul la doi, obținem fie 50%, fie 0.5%.
Cum să citiți cotele de pariuri?
După cum am menționat, în diferite țări, cotele sunt reprezentate în moduri diferite. Dar toate arată valoarea pariului tău și valoarea ta potențială câștigătoare.
Dacă luăm în considerare cotele americane, vom lua, de exemplu, Echipa X (+100). Deci, există întotdeauna un număr în 100, care vine cu un semn plus sau minus. Acest număr este raportul 1:1, care ar trebui înțeles după cum urmează: fiecare 1 USD din pariul dvs. va aduce 1 USD din plata dvs. „Plus” înseamnă că poți câștiga peste 100 USD pariind 100 USD, în timp ce „Minus” înseamnă că se așteaptă să pariezi mai mult de 100 USD dacă vrei să câștigi 100 USD.
Un exemplu de pariu pe linia de bani.
Echipa 1 (+120). Echipa 2 (-160).
Ar trebui să citiți șansele de mai sus după cum urmează:
- veți primi 120 USD dacă pariați 100 USD pe Echipa 1 și această echipă va fi câștigătoare;
- veți primi 100 USD dacă pariați 160 USD pe Echipa 2 și această echipă va fi câștigătoare.
Cum funcționează cotele de pariuri?
Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care funcționează fiecare dintre cele trei cote de pariere.
✅ Cum funcționează cotele britanice sau fracționale?
Cotele britanice sunt cunoscute sub numele de cote fracționare și, uneori, cote tradiționale. Sunt folosite mai ales în Marea Britanie. Sunt însoțite de o bară oblică. De exemplu, 5/1 (cinci la doi). Aceasta înseamnă că un parior trebuie să parieze 1 dolar dacă vrea să câștige 5 dolari. Mai important, fiecare dolar din suma pe care un parior o va paria va aduce 5 dolari. Casa de pariuri îți va returna 1 dolar pe lângă valoarea premiului tău.
Exemplu:
Echipa 1 (9/3). Echipa 2 (6/2).
- Dacă alegi Echipa 1, se așteaptă să pariezi 3 USD pentru a câștiga 9 USD. Aici, 1 USD vă va aduce 3 USD. Dacă pariezi 100 USD, vei câștiga 300 USD (100 x 9/3). Plata este de 400 USD ((100 x 9/3) + 100 USD).
- Dacă alegi Echipa 2, se așteaptă să pariezi 2 USD pentru a câștiga 6 USD. Aici, 1 USD vă va aduce 2 USD. Dacă pariezi 100 USD, vei câștiga 200 USD (100 x 6/2). Plata este de 300 USD ((100 x 6/2) + 100 USD).
✅ Cum funcționează cotele europene sau zecimale?
Cotele europene sunt cunoscute sub numele de cote zecimale. Le puteți găsi și sub denumirea de cote „digitale” sau „continentale”. Sunt utilizate în Europa, Canada, Australia și Noua Zeelandă. Sunt cele mai ușor de înțeles, arătând suma pe care pariorul o câștigă pentru fiecare 1 dolar pariat. Un parior ar trebui să înmulțească suma pariului său cu cotele pentru a-și face o idee despre plată (câștig + pariu).
Exemplu:
Echipa 1 (5.00). Echipa 2 (1.2).
Dacă pariezi 100 USD pe:
- Echipa 1, primești 500 USD (100 x 5). Această sumă constă din pariul dvs. (100 USD) și suma dvs. câștigătoare (400 USD).
- Echipa 2, primești 120 USD (100 x 1.2). Această sumă constă din pariul dvs. (100 USD) și suma dvs. câștigătoare (20 USD).
Cu cât probabilitatea este mai mare, cu atât câștigul este mai mic. Înseamnă că Echipa 2 este favorită pentru a câștiga jocul.
Înainte de a plasa orice pariu, asigurați-vă întotdeauna că verificați cotele la fiecare pariu legal din zona dvs. Nu vă faceți griji, nu trebuie să deschideți o mulțime de aplicații de pariuri sau pagini web. Pentru a face acest lucru rapid, vă recomand să utilizați un ecran de cote.
Există mai multe versiuni gratuite online care vă vor arăta cotele actuale de pariuri la fiecare pariu sportiv din jurisdicția dvs. Această practică vă va economisi timp și bani!
✅ Cum funcționează cotele American sau Money Line?
În SUA, pariurile sportive sunt legale în 30 de state. Aici se folosesc cotele americane. Exemplul oferit anterior în acest articol este destul de cuprinzător. Cotele americane sunt întotdeauna reprezentate în 100. Cotele pentru favoriți sunt însoțite de semnul „-”, ceea ce înseamnă că trebuie să pariați suma indicată pentru a obține 100 USD în cazul unui câștig. Cotele pentru cei mai slabi sunt însoțite de semnul „+”. Aceasta înseamnă că suma specificată este o plată pe care o puteți primi pentru fiecare 100 USD din pariul dvs. Dacă câștigați, casa de pariuri vă returnează pariul și plătește suma câștigului dvs.
Exemplu:
Echipa 1 (+560). Echipa 2 (-630)
Puteți alege oricare dintre aceste echipe. În cazul câștigului dvs.:
- Primul îți va aduce 560 USD, iar tu vei primi înapoi 100 USD din pariul tău. Plata va fi de 660 USD.
- Acesta din urmă vă va aduce doar 100 USD și veți primi înapoi 630 USD din pariul dvs. Plata va fi de 730 USD.
Cu cât probabilitatea este mai mare, cu atât premiul câștigător este mai mic. Rezultă că Echipa 2 are mai multe șanse de câștig, iar pariorul acceptă riscul mai mic atunci când pariază pe el. Drept urmare, casa de pariuri sportive oferă să pună o sumă destul de mare pe Echipa 2 pentru a obține doar 100 USD.
Pentru a înțelege mai profund nuanțele, vă recomandăm să învățați regulile de pariere.
✅ Care sunt cotele de la 7 la 2?
7 la 2 este cotă britanică sau fracțională. Aceasta înseamnă că pentru fiecare $2 pariați, vei câștiga $7 dacă câștigi. De exemplu, dacă pariul tău este de 200 USD, plata ta va fi de 900 USD dacă câștigi, inclusiv 200 USD (pariul tău) și 700 USD (premiul tău).
✅ Ce înseamnă +200 pentru cote?
+200 este cota American Money Line. Se așteaptă să pariezi 100 USD pe rezultat, iar dacă câștigi, vei primi 200 USD în plus față de 100 USD. Plata totală va fi de 300 USD.
✅ Cum funcționează plus/minus în pariurile sportive?
Dacă cotele vin cu semnul „-”, ele vă arată suma pe care ar trebui să pariați pentru a obține 100 USD când câștigați.
Dacă cotele vin cu semnul „+”, ele vă arată suma pe care o veți primi dacă pariați 100 USD. „-” reprezintă favoriții, iar „+]” reprezintă cei defavorizați.
✅ Ce înseamnă când șansele sunt negative?
Cotele negative (în cote americane) indică suma pe care se așteaptă să o mizeze un parior pentru a câștiga 100 USD.
De obicei, această sumă depășește 100 USD. Astfel, atunci când miza ta depășește valoarea sumei potențiale de câștig, înseamnă că ai șanse mari de a câștiga, dar suma nu va fi atât de mare pe cât ar putea fi dacă ai accepta un risc mai mare.
✅ Care sunt cotele Vegas?
Cotele de la Las Vegas sunt folosite în casele de pariuri sportive din SUA. Acestea constau într-un spread de puncte și o linie de pariere. Spread-ul de puncte este prezis de o casă de pariuri sportive și arată câte puncte va pierde sau va câștiga echipa.
Asemenea cotelor americane, favoritul vine cu o diferență de puncte negativă, în timp ce cel defavorizat vine cu o diferență de puncte pozitivă. Paritorul poate miza peste sau sub predicția casei de pariuri.
Exemplu:
Echipa 1 (-8). Echipa 2 (6)
Primul vine cu un punct spread -8. Dacă pariezi pe el, ar trebui să te aștepți ca echipa să câștige cu mai mult de 8 puncte. Acesta din urmă vine cu un punct spread de 6 și este de așteptat să câștige sau să piardă cu 7 puncte sau mai puțin.
Calcularea cotelor de pariere
✅ Utilizarea cotelor pentru a calcula probabilitatea implicită
Cotele vă ajută să calculați cât de probabil este să se întâmple un anumit eveniment.
De exemplu, să luăm cote fracționale, reprezentate ca numere cu o bară oblică. Pentru a ști care sunt șansele ca rezultatul presupus să se întâmple, ar trebui să înmulțiți numitorul cu suma numărătorului și numitorului.
Exemplu:
Dacă cotele sunt 8/2, probabilitatea va fi 2 / (8 + 2) = 0.20 sau 20% (0.20 x 100).
Să luăm cota zecimală reprezentată ca numere împărțite cu virgulă. Pentru a ști care sunt șansele ca rezultatul presupus să se întâmple, ar trebui să împărțiți „1” la număr.
Exemplu:
Dacă cotele sunt 2,6, probabilitatea va fi 1 / 2, 6 = 0.38 sau 38% (0.38 x 100).
Să luăm cote americane care vin în 100 cu semnul „-” lângă număr. Pentru a ști care sunt șansele ca rezultatul presupus să se întâmple, ar trebui să împărțiți șansele la suma cotelor negative și 100.
Acum, să luăm cota americană care vine în 100 cu semnul „+” lângă număr. Împărțiți 100 la suma cotelor pozitive și 100.
Exemplu:
- Cotele sunt – 500.
500 / (500 + 100) = 0, 83 sau 83 % (0.83 x 100). Probabilitatea ca acest eveniment sportiv să aibă rezultatul prezis este de 83%.
- Cota este + 500.
100 / (500 + 100) = 0, 17 sau 17 % (0.17 x 100). Probabilitatea ca acest eveniment sportiv să aibă rezultatul prognozat este de 17 %.
✅ Utilizarea cotelor fracționale și zecimale pentru a calcula câștigurile/plățile
Cotele de pariere vă arată ce sumă veți câștiga dacă predicția dvs. este corectă. Vă puteți calcula premiul în următoarele moduri:
- În cazul cotelor fracționale, trebuie să știți că veți obține valoarea numărătorului pentru fiecare valoare a numitorului. Plata totală ar trebui să fie mărită cu valoarea pariului dvs. Exemplu: 8/1 înseamnă că pentru fiecare $1 vei câștiga $8.
- Cotele zecimale înseamnă că suma câștigului tău este calculată conform formulei: cote x pariu. De exemplu: dacă pariezi 100 USD pe rezultat cu 7, 8 cote, ar trebui să înmulți 100 USD cu 7, 8 și să iei suma pariată din rezultat. Dacă câștigi, vei primi 100 x 7,8 = 780 USD, care include pariul tău. Câștigul tău pur va fi de 680 USD (780 USD- 100 USD).
✅ Cum își stabilesc casele de pariuri cotele
Casele de pariuri calculează cotele cu marja lor, ceea ce se numește „over-round”. Există diverse abordări pentru a conduce afacerea unei case de pariuri. De aceea, se recomandă să comparați cotele de pe diverse site-uri de pariuri sportive online și să le alegeți pe cele mai favorabile.
Aceștia pot aplica rate de marjă diferite și acest lucru afectează suma câștigătoare. De exemplu, dacă probabilitatea unei victorii este de 80% și marja casei de pariuri sportive este de 3%, atunci probabilitatea implicită va fi de 83%.
✅ De ce se schimbă cotele înainte de evenimente?
Casele de pariuri diferite pot oferi cote diferite deoarece calculează probabilitatea luând în considerare diferite fapte luate ca bază (nu există reguli stricte aici) și/sau pentru că adaugă marje diferite.
Concluzie
Sperăm că ați învățat o mulțime de informații utile despre cotele de pariuri, care vă vor ajuta să aveți o idee cuprinzătoare asupra sumei dvs. potențiale de câștig. Cotele sunt, de asemenea, folosite pentru a calcula probabilitatea rezultatului dorit.
Atunci când iei în considerare diverse metode, poți alege între risc ridicat și câștig ridicat, peste/sub la pariuri . Prin echilibrarea tuturor parametrilor, vei plasa o miză care îți va satisface așteptările.
FAQ
De ce trebuie să înțeleg cotele de pariuri sportive?
Înțelegerea diferitelor tipuri de cote te va ajuta să ai succes în pariurile sportive. De fapt, acestea sunt diferite pe diverse site-uri de pariuri sportive, în funcție de sport și de țara de înregistrare a casei de pariuri. Așadar, atunci când înțelegi modul în care funcționează cotele pariurilor sportive, poți evita să faci pași greșiți care duc la câștiguri mici.
Care este mai bun: cote zecimale sau fracționale?
Depinde de preferințele tale. Se presupune că cotele zecimale sunt cel mai simplu tip impar de aplicat. Le veți găsi pe aproape toate casele de pariuri sportive online.
De ce sunt folosite mai des cotele zecimale în aceste zile?
Cotele zecimale sunt de obicei mai simple în comparație cu alte cote. Acestea vă permit să vă calculați câștigurile potențiale rapid și ușor. Doar înmulțiți valoarea cotelor zecimale cu pariul dvs. și vă veți face o idee despre plățile dvs.
Pot varia cotele oferite de o casă de pariuri?
Da, cotele de pariere pentru un anumit eveniment pot varia din cauza unor circumstanțe neprevăzute, cum ar fi rănirea unui jucător, condițiile meteorologice și altele. Acești factori pot influența șansele de câștig care au fost calculate anterior.
Sunt cotele de pariuri diferite de la sport la sport?
Raspunsul este da. Dacă sportul este popular, atrăgând o mulțime de pariori, cotele de pariere de aici vor fi mai mari în comparație cu cotele pentru un sport care nu se află printre favorite. De exemplu, în fotbal, poți obține câștiguri foarte uriașe cu condiția să fii bine pregătit în această activitate.
Ce sporturi au cote fixe?
Fotbalul , baseballul , hocheiul și multe altele au cote fixe.
Poți pierde bani pe un pariu câștigător?
Da, este posibil. Dacă plasezi un pariu greșit, vei pierde pariul. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să înțelegeți șansele, să aveți cunoștințe despre subiect (un sport pe care pariați) și să evitați să plasați mize multiple.
Cine stabilește cotele pentru pariuri sportive?
Cotele pentru pariurile sportive sunt calculate de către cei care fac cote. Acești specialiști efectuează cercetări luând în considerare statisticile din sectorul analizat, datele istorice inclusiv rezultatele anterioare și tendințele de construcție, care permit prezicerea rezultatului actual.
Există mulți factori care influențează cotele de pariere, cum ar fi condițiile meteorologice și starea de sănătate a jucătorilor. Calculele se fac cu ajutorul algoritmilor de calculator și a altor instrumente. Trebuie să știți că, pe lângă probabilitatea ca rezultatul să se întâmple, cotele includ marja casei de pariuri sportive.
Ce cote să alegi?
Aceasta depinde de preferințe și disponibilitate. Se crede în mod obișnuit că cotele zecimale sunt cele mai simplu de înțeles și aplicat. Cotele americane sunt cele mai confuze.
Cu toate acestea, puteți compara sumele câștigului dvs. conversia între toate tipurile de cote disponibile. Unele platforme online oferă calculatoare de cote online.
Nu contează ce tip de cote folosiți. Câștigurile tale nu depind de modul de cotă de vizionare. Alegeți cel mai simplu și mai ușor de înțeles pentru dvs.







